Çay Bahçeleri

Doğu Karadeniz'in geçim kaynağıdır ÇAY. Sofralarımızın, muhabbetin ve sohbetin baş tacıdır. 
İşte vazgeçemediğimiz çay yılda üç kez toplanır. En iyi ve lezzetli çay Mayıs ayında toplanan çay olarak bilinir. 


İşi bilenler de genelde Mayıs ayında toplanan çaydan almayı tercih ederler. Bunun nedeni de sürümün filiz olmasıdır. Yani İki buçuk yaprak olanı lezzetli çay için idealdir. Bu nedenle çay toplama zamanı geldiğinde vakit geçirmeden toplanması gereklidir. 

Lezzetli bir çay demlemek için öncelikle karadenizin geleneksel yöntemlerle yetiştirilen ve toplanan iki buçuk yaprak çay filizlerinin işlenmesi ile elde edilmiş bir çay bulmanız gerekir. Bulamayanlara bulmaları konusunda yardımcı olunur.

Kireçsiz özellikle köy suyu ile hazırlanmış suyla, her bardak için bir çay kaşığı çay koyunuz ve ılık su ile yıkayıp süzünüz. Kaynayan suyu çayın üzerine ekleyip kısık ateşte on dakika demleyiniz. 

Afiyet olsun.

İşte size kendi fotoğraf makinemden, kendi bahçemden çay bahçelerine ait resimler...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız önemlidir...

giresun