Giresun Fındığı

Giresunlular için geçimin, hayatın, yaşamın kaynağıdır bir avuç fındık tabi yersen... Karadeniz'de tarımsal anlamda yaygın olarak yetiştirilen fındığın en rağbet göreni tombul (yağlı) fındıktır. Bu tür fındık da en çok Giresun da yetiştirilir.





Fındıkla ilgili dünyanın en büyük kuruluşu olan FİSKOBİRLİK Giresun ilindedir. Bunun başlıca nedeni ise dünyada en çok aranan türün "Giresun Kalite" fındık olmasıdır. 


Fındık besleyici, besleyici olduğu kadar da vitamin deposu bir yemiştir, içerik olarak yağ, karbonhidrat, B ve C vitaminleri vardır. Kalp ve kan dolaşımına iyi geldiği bilinmektedir. Başlıca türleri tombul ve sivri fındıktır. 

Dünya pazarında yer eden Giresun fındığının başlıca özelliği parlak kabuklu ve yağ oranının yüksek olmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız önemlidir...

giresun