Karadeniz Sahil Yolu Tabelalarında GİRESUN niçin yok...

Karadeniz sahil yolunda kara yollarına ait tabelalarda Giresun yazısına bir türlü rastlayamıyorsunuz. İstanbul'dan Giresun'a hareket ettiğinizde hepinizin bir çok kez dikkatini çeken bu uygulamayı protesto ediyoruz. Tüm Giresunluları bu konuda duyarlı olmaya gerekli girişimleri yapmaya davet ediyoruz. Mutlaka konuyla ilgilenecek bir Giresun'luya bu mesaj ulaşacaktır.




1 yorum:

  1. Bilip bilmeden tantana yapıyorsunuz. Karayolları'nda tabelalandırma işlemleri bir standarta göre yapılır. Şehirlerarası yollarda, tabela özelliğine göre değişir. Sizin bahsettiğiniz durum ise şöyle. 1. Sıraya, Sırada Yerleşim yerin (yani en yakın ilçe gibi) sonra Sıradaki İl adı yazılır. 3. sıraya ise Sıradaki Büyükşehir'in adı yazılır.

    Samsun'dan Trabzon'a giderken, örneğin Çarşamba'yı geçtiniz. Tabelarlarda, Terme-Ordu-Trabzon yazar. Ordu'yu geçtikten sonra ise Gülyalı-Giresun-Trabzon yazar.

    Keza aynı şekilde Trabzon'dan Samsun istikameti giderken, Diyelimki, Görele'yi geçtiniz. Tabelalarda; Tirebolu-Giresun-Samsun yazar.

    Ayrıca son bir bilgilendirme, Artık Ordu Büyükşehir olduğu için, Samsun yerine Ordu yazılacaktır.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız önemlidir...

giresun